Talentenscan

Met de talentenscan kom je te weten wat net jouw interesses of talenten zijn.

 

Contacteer ons

Ontdek je talenten

 

Klik hier om de talentenscan te starten.

 

Lees alvast hieronder welke types er bestaan.

 

Het sociaal talent

 

Wie?

Je bent iemand waar mensen zich snel op hun gemak bij voelen, je maakt  gemakkelijk contact met mensen die je niet kent. Het sociale type heeft respect voor ieders mening en wordt vaak omschreven als begripvol, vriendelijk, behulpzaam en idealistisch. In je handelen ben je eerder zorgzaam en sterk gericht op de andere persoon. Je krijgt voldoening door mensen te  helpen met informatie geven, onderwijzen, verzorgen of amuseren. Je bent iemand die liever samenwerkt met anderen dan alleen moet staan.

 

Sociaal vrijwilligerswerk?

Dit vindt je vooral in de hulp- en dienstverlenende sector. Zo heb je activiteiten zoals voorlezen voor blinden, onthaalmedewerker zijn voor de bewoners van een dienstencentrum, huiswerkbegeleiding geven aan anderstaligen, trainer van een voetbalteam, eenzame ouderen bezoeken, toogwerk in een buurthuis, telefonisch hulpverlenen.

 

 

Het creatief/artistiek talent

 

Wie?

Je vindt het  leuk vrije en creatieve dingen te doen. Vaste  regels zijn voor jou geen noodzaak. Knutselen, tekenen of musiceren zijn activiteiten waar je je goed voelt. Een artistiek type heeft veel fantasie, is vaak origineel en kleurt graag buiten de lijnen. Out of the box denken is een belangrijke kwaliteit bij deze types.  Je houdt ervan anderen te verrassen en vertrekt vanuit je gevoel.

 

Creatief/artistiek vrijwilligerswerk

Kinderen schminken bij evenementen, folders ontwerpen, activiteiten organiseren voor jongeren als senioren, website vormgeven, de nieuwsbrief samenstellen voor het cultureel centrum.

 

 

Het praktisch talent

 

Wie?

Het praktische type kan niet stil zitten en is steeds met iets bezig. Het liefst van al iets waar hij/zij de handen of gereedschappen kan bij gebruiken. een met iets begonnen wil dit type ook graag de zaken afmaken.  In tegenstelling tot het sociale type werkt doet dit type graag  zijn eigen ding. Technisch inzicht is vaak een kwaliteit dat bij dit talent hoort. men omschrijft ze ook vaak als bescheiden, stabiel en volhardend.

 

Praktisch vrijwilligerswerk

Dieren verzorgen op de kinderboerderij, decors opbouwen bij evenementen, tweedehandsspullen herstellen, natuurbeheer of tuinonderhoud, klusjes bij dienstencentra of woonzorgcentra, ticketten scannen of vestiaire bij culturele organisaties.

 

 

Het ondernemend talent

 

Wie?

Je houdt van uitdagingen, bent ondernemend en praktisch. Een ondernemend talent kan naast goed coördineren en organiseren ook overtuigen en enthousiasmeren. Ambitieus, dominerend, gezellig en optimistisch zijn kwaliteiten die vaak gegeven worden. Je houdt niet van wetenschap en filosofie maar wel van economie en politiek.

 

Ondernemend vrijwilligerswerk?

Een wereldwinkel opstarten, contactpersoon zijn voor een maatschappelijke organisatie, deelnemen aan een adviescommissie over huisvesting of ouderenbeleid, vrijwilligers begeleiden, promotie maken voor verenigingen, een evenement organiseren,…

 

 

Het intellectuele talent

 

Wie?

Dit intellectuele type heeft een honger naar kennis; Ze denken veel na en zitten boordevol met vragen. Een onderzoekende houding is bij deze personen vaak niet ver te zoeken. Zij zijn vaak vlot met de pen en kunnen diplomatisch communiceren.

Intellectueel vrijwilligerswerk

Informatie documenteren in een bibliotheek, lesmateriaal uitwerken voor laaggeschoolde anderstaligen, mensen rondleiden in een museum, nieuwsbrieven uitschrijven,…

 

 

Het nauwkeurig talent

 

Wie?

Dit type werkt graag met de computer en houdt ervan om met gegevens te werken.  Cijfers hebben geen geheimen dus iemand met een achtergrond in informatica

 

Nauwkeurig vrijwilligerswerk

De boekhouding doen binnen een vzw, data van  stenen en fossielen archiveren in het mineralogisch museum, magazijnwerk bij de oxfam wereldwinkel of bond zonder naam, datagegevens zoekbaar maken bij het archief en documentatiecentrum voor het Vlaams Nationalisme